2016 – Autocross Toldijk

Loenen on Tour 2016

29, 30 en 31 Juli Cross weekend Loenens Auto Team.


“Toldijk” nieuwe locatie voor Loenens Auto Team
Vanaf 1978 organiseert het Loenens Auto Team ’77 jaarlijks een autocross. Deze vond 36 jaar achtereen plaats in het Veluwse dorp Loenen. Dit jaar wordt het evenement voor de eerste keer gehouden in het Achterhoekse ‘Toldijk’ (Wolfstraat, 7227DP). Het is het bestuur gelukt om hier een terrein te vinden.
Het Loenens Auto Team zal dit jaar op 29 – 30 en 31 juli weer een internationale KNAF wedstrijd organiseren die meetelt voor het RAMO kampioenschap. Nieuw in het programma is “de 100 km van Loenen“.

Wat is autocross?
Binnen de KNAF is autocross veruit de grootste sectie van autosport. De cross wordt verreden op een volledig onverharde grond. In “Toldijk” is die klei.
Er bestaan diverse klassen waarin gereden kan worden en die zullen allen aanwezig zijn in “Toldijk”. Er zal gestreden worden van junior, standaard, toerwagen, verlaagde kevers tot eigenbouw waarbij de motorinhoud vrij is.

Inschrijvingen:
De voorinschrijving voor het weekend, de QUADS en de endurance “de 100 km van Loenen’ zijn geopend ! Voor meer info kijk bij inschrijvingen bovenaan de pagina!Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 29 juli 2016:
Zal het terrein om 12.00 uur open gaan waarna rond 16.00 uur de kidsmidag begint. Daarin staan de kinderen en junioren centraal. Zo is er de mogelijkheid voor de junioren om op de baan te trainen. Ook zuller er kleine V-bugs aan de start verschijnen welke hun eigen wedstrijd rijden. ‘s Avonds zal in de feestschuur een gezellige Hollandse avond worden gehouden met medewerking van Drive in Show “Flashback“.

Entree familie QUADS-rijders: gratis
Entree Hollandse avond: gratis


Zaterdag 30 juli 2016 – FIA > KNAF:
Beginnen de wedstrijden. In de ochtend is er mogelijkheid tot een vrije training. Rond 12.00 uur start het wedstrijd programma.
Een nieuw onderdeel op deze dag is “de 100 km van Loenen” een “Endurance“-race waarin standaard auto’s in totaal 100 km moeten afleggen. De race is opgesplitst in een eerste gedeelte van 60 km en later op de dag volgt de resterende 40 km.
In de landen om ons heen is de Juniorbuggy, waarin je mag rijden als je tussen de 13 en de 21 jaar oud bent, al jaren een begrip in de autocrosswereld. De FIA gebruikte deze klasse dan ook als opstapklasse voor nieuw talent en stelde het FIA EK Autocross voor deze klasse open. Dit bleef in Nederland niet onopgemerkt.
Het is het bestuur gelukt om deze nieuwe klasse met FIA > KNAF deelnemers naar “Toldijk” te halen en rijden hun eigen wedstrijd. Hiermee kan deze klasse op eigen bodem al aansluiting zoeken met het FIA EK Autocross. Als deze stap te ver is, kunnen ze op nationaal niveau nu ook al ervaring opdoen en zo in de toekomst makkelijker overstap naar een sprinterklasse maken.
De wedstrijden worden afgesloten met de eerste finales en zo rond de klok van 21.00 uur zal er live muziek zijn in de feestschuur van de bekende formatie “The Heinoos“.

Entree dagkaart zaterdag (incl. The Heinoos): € 15,- (kinderen tot 12 jaar zijn gratis)
Entree feestavond: € 5,-Zondag 31 juli 2016 – KNAF > RAMO:
Zal het programma rond 10.00 uur starten en zullen de overige series worden verreden. Verwachting is dat rond 16.00 uur de eerste finales gestart zullen worden. Er wordt afgesloten met een spectaculaire “Super, Superfinale“. Daarin strijden alle nummers 1 en 2 uit de diverse klassen tegen elkaar in een race over 20 rondjes. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een ’60 ’70 ’80 – party in de feestschuur met medewerking van Drive in Show “Flashback“.


Entree dagkaart zondag: € 15,- (kinderen tot 12 jaar zijn gratis)
Entree `60 `70 `80 – party: gratis


Bent u nieuwsgierig geworden naar dit spektakel, kom dan op 29, 30 of 31 juli naar de Wolfstraat, 7227DP in Toldijk!


Voor de RAMO rijders het evenement is dus verdeelt over 2 dagen zaterdag serie 1 en zondag serie 2 en 3 plus de finales!!!


Afhankelijk van de voorinschrijving houden wij de mogelijkheid om het programma aan te passen.