2010 – Autocross Loenen

~
Bron: Regiobode 2-8-2010
~
LOENEN – Wat was het zaterdagavond weer dringen in de bochten op het circuit Veldhuizen tijdens de nachtcross die voor de bezoekers altijd veel spanning en sensatie biedt. LAT ’77 die de Internationale Eurpokal Cross jaarlijks opzet heeft de nachtcross hier aan toegevoegd. De animo om mee te doen is enorm. 64 Deelnemers lieten zich inschrijven. Soms werd halverwege even geruild van chauffeur.
~
De nachtcross is vooral voor de plaatselijke rijders aantrekkelijk. Het gaat daarbij niet om de snelheid maar om tijdens een uur zoveel mogelijk rondjes te maken. De snelle roekeloze rijders dreigen snel vast te komen tussen de gestrande auto’s die her en der op de baan er de brui aan gaven. Winnaar werd Rolf Mensink uit Tubbergen. Hij maakte 97 ronden. Het duo GertJan Hofijzer/Frank Rutgers uit Aalten kwam tot 92 ronden. De Loenenaren bakten er dit keer niet veel van. 18 Leden van LAT deden mee. Erik Mulder uit Klarenbeek was de beste rijder van LAT met een vierde plaats en 88 ronden.
~
Van heinde en verre kwamen de crossers met hun aanhang vrijdag weer naar Loenen. Het Loenens Auto Team (LAT ’77) staat bij de crossers bekend om de prima organisatie en het ruime terrein in de buurtschap De Veldhuizen. Zo’n 300 rijders bevolkten met familie en fans de weilanden. Vanuit De Heurne kwam het Cross-team naar deze Europokalwedstrijden. Uit een bus komt juist een (peperdure) crosswagen naar buiten gereden. Binnen is de bus ingericht voor het verblijf op de cross. Vier mannen van het team doen mee.
~
Van de huidige recessie was in het afgelopen weekend op het internationale autocrossweekend in de Veldhuizen in Loenen weinig te merken. Tientallen touringcars waren omgebouwd tot superluxe stalling van de (kostbare) crosswagen en tijdelijke woonplek. Vrachtwagens met opleggers, campers en andere fraaie voertuigen waarbij niet op de kosten is gekeken passeerden het toegangshek. Binnen korte tijd was het rennerskwartier een bijzondere camping.
~
Bij een rondgang over het rennerskwartier valt de grote verscheiden op van crosswagens. De waarde varieert volgens kenners dan ook sterk van een kleine duizend in de standaardklasse tot de specials die soms een waarde vertegenwoordigen van bijna een halve ton. Daarbij komt nog het vervoer, kleding en brandstof.
~
De cross blijft een mannensport. Een enkele vrouw is nog aan de start te vinden. De crossers konden zich zaterdag en zondag uitleven in Speciaal klasse, vrije klasse, toerwagens, en de motorfietsklasse in totaal 12 klassen. De twee beste uit elke klasse kwamen zondag uit in de superfinale waarmee een flinke geldsom te verdienen viel. Ruim honderd vrijwilligers waren in touw om alles vlot te late verlopen. Af en toe strandde een auto op de baan. Vlot was er een trekker bij om de weg weer vrij te maken. Ook was er nog een paar keer een buiteling van een wat roekeloze rijder. Door de veiligheideisen kan de rijder niks gebeuren. Hij bleef op de kop liggen maar kroop er even later ongedeerd weer uit. Vaak lopen de wagens schade op en dan moet er nog snel wat gesleuteld worden. Soms is er probleem erg groot. Bij een crosswagen bogen zich vijf mannen over de auto.
~
De publieke belangstelling was dit jaar, dankzij het mooie weer, bijzonder groot. Naar schatting zijn er meer dan tienduizend bezoekers geweest op De Veldhuizen. “Het was prima weer voor deze cross”, vertellen de dames van de kassa, “als het regent komen ze niet, maar bij warm weer zoeken ze het water op. Nu was het juist goed. Eindelijk een cross zonder regen. Jaar op jaar hebben we te kampen gehad met tegenvallend weer en dat kun je merken in de kas. De kosten gaan wel door. We zijn dik tevreden”
~