LAT”77 brengt NK Autocross naar Loenen

~
Bron: Regiobode
LOENEN – Gewoonlijk staat rond eind juli de buurtschap De Veldhuizen bol van het autocrossgeweld. Dit jaar krijgen de liefhebbers nog meer autocross voorgeschoteld. Het Loenens Auto Tam ‘LAT ‘77’ heeft het initiatief genomen om een week eerder te beginnen, op 27 juli, met de NK-wedstrijden. Een week later volgen op 3 en 4 augustus de Europokalwedstrijden.
~

Ruim 300 autocrossers uit Duitsland, Belgie, Luxemburg en Nederland gaan de strijd aanbinden om de eerste plaatsen. De prijzen leveren in Loenen fors geld op voor de rijders.
~

Op het circuit De Veldhuizen beginnen op zaterdag 27 juli om 9.00 uur al de eerste wedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap. Het is de vierde wedstrijd die meetelt. Aansluitend aan de wedstrijden is er een rijdersbal in de feesttent, tot 23.00 uur.
~

Een week later, op vrijdagmiddag 2 augustus en –avond, zijn er voorafgaand aan het crossgeweld wedstrijden met een quadcross en RC Junkies. De rijders beginnen al om 17.00 uur.
~

Dit jaar zijn er zes internationale wedstrijden welke meetellen voor de Europoka. In tien verschillenden klassen wordt er gereden. Van een ‘gewone’ standaardklasse tot 1600 cc. naar een superklasse (eigenbouw zonder limiet aan cc’s) waarbij vele auto’s met turbo en vierwielaandrijving. De grootste motoren die gebruikt worden zijn o.a. Toyota en Honda 16-kleppen, Opel 400, Porsche 3000 cc, BMW 3500 cc en Ford Cosworth.
Ook zal op vrijdag de technische keuring plaatsvinden voor de deelnemende crosswagens.
~

Zaterdag 3 augustus worden zes verschillende klassen verreden en ook de nachtcross. De start van de eerste wedstrijd is om 9.00 uur. De nachtcross gaat om 21.00 uur van start. Een uur lang krijgen de rijders kans om met hun machine zoveel ronden te rijden. Tijdens de nachtcross moet de auto overigens wel voorzien zijn van deugdelijke verlichting. Het wordt voor de deelnemers weer dringen, want enkele tientallen auto’s komen tegelijk op de baan. De gestrande wagens worden lastige obstakels waar de rijders iedere ronde omheen moeten laveren.
~

Zondag komen vanaf 09.00 uur de zware jongens aan de start. Er wordt dan in tien klassen gereden in de Europokal. De twee besten uit elke klasse mogen uitkomen in de superfinale. De startopstelling vindt plaats volgens het handicapsysteem. De deelnemers met de krachtigste auto’s worden achteraan opgesteld. De lichtere klassen worden verdeeld over het gehele circuit. Er zullen mininaal 15 ronden worden verreden. Tot slot is er in de feesttent een crossbal met uitreiking van de prijzen. Het organiserende LAT ’77 doet uiteraard zelf ook mee me enkele sterke rijders.
~

Het circuit is dit jaar aangepast aan dit Europese evenement. Het Loenens Auto Team heeft in de Veldhuizen 12 hectare tot hun beschikking. Het circuit staat in Loenen duidelijk aangegeven en rond het terrein is voldoende gratis parkeergelegenheid.