NK Autocross Loenen 2014

~
Bron: Regiobode
~
Duizenden bezoekers voor NK Autocross in Loenen!
~
LOENEN – Het Loenens Autoteam LAT’77 zette dit jaar alles op alles op de liefhebbers van de autocross-sport aan hun trekken te laten komen. Zaterdag 16/8/2014 de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap, zondag 17/8/2014 werden Ramo kampioenschappen verreden.
~
Zaterdag hebben de rijders van diverse klassen het spits afgebeten met een wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap. De publieke belangstelling was groot. Rijen dik stonden de mannen (en enkele vrouwen) te kijken naar de verrichtingen van de coureurs. De speaker gaf enthousiast door welke rijders aan de kop lagen. Soms is de teleurstelling van fans van rijders langs de lijn duidelijk aan hun gezichten te zien wanneer hun favoriet is gepasseerd. De inhaler wist op het juiste moment in de bocht in te halen.
~
Zondag kwamen de rijders weer naar het circuit in de Veldhuizen. Dit keer voor de RAMO-kampioenschappen. Het zijn wedstrijden om de regionale prijzen. Ook hiervoor was een goede belangstelling.
~
In acht klassen kwamen de rijders zaterdag aan de start. Ongeveer 220 coureurs hadden zich ingeschreven. De jeugd mocht ook meedoen. In de juniorklasse reden 29 jongens en meisjes. Wie in deze klasse hoog scoort maakt goede kans in de komende jaren mee te mogen doen in de hogere (senior)klassen.