Autocross Groot Ammers 2011

~
Door: Ed Raket
*
Lat leden gaan over de nationale grenzen.
Wij kennen allemaal de wedstrijden zoals NK, Europokal en de RAMO wedstrijden Maar er zijn nog meer verenigingen in het land die ook mooie crossen organiseren. Zo organiseerde de Rang-Pang zaterdag 23 april een autocross in Groot Ammers. Bij aankomst werd ik verrast door de aanwezigheid van nog een rijder uit onze vereniging, namelijk Christopher Koning. Hij wilde de auto eens testen op een harde baan en dat ging niet zonder succes.
*
In de eerste serie had Christopher nog een beetje last van de stof bij de start. Maar na een herstart op de baan klom Christopher snel op naar plek 5. Ook in de 2de serie werd Chris als 5de afgevlagd. In de 3de serie mocht Christopher van de eerste start rij starten, wat uiteindelijk een 3de plaats opleverde na een mooie kopstart.
In de Finale ging hij er eens goed voorzitten. Na een mooie start wer er met 3 man gestreden om de overwinning, waaronder Christopher. Uiteindelijk werd het een zeer terechte 2de plaats. Kortom Christopher en klei dat gaat goed samen
*
Natuurlijk had ik zelf ook de auto meegenomen. Aangezien ik nu in het westen woon, zuller er wat vaker Rang-Pang wedstrijden op de agenda staan. Na een eerste test in Haarle ging het nu voor het eggie. Bij de Rang-Pang mogen er ook kevers met injectie rijden in de keverklasse. Dit had als gevolg dat ik de enige enkele carburateur motor nog was, dat maakte de uitdaging alleen maar groter.
*
De eerste serie stond ik achteraan en werd ik als 3de afgevlagd. In de 2de seire kwam ik als 2de over de lijn. Logisch zou zijn om dan de derde serie maar te winnen en dat lukte ook. Dit leverde een 2de plek op in de finale. Na de kopstart en een gokje in de eerste bocht heb ik het veld niet meer gezien. Het is best lekker rijden als je alleen voorop rijdt, dan blijft de briel tenminste schoon ;-).
Eindresultaat was dus de eerste overwinning in 2011 en laten wij hopen dat er nog meer bijkomen.
*
Tot de volgende cross.