Autocross Loenen 2011

~
Door: Jeanette Serris
Met dank aan Leo Beekmans voor de uitslagen
~
Autocross Loenen 29, 30 en 31 juli 2011
~
Wat gaat de tijd snel, want daar waren we weer in de Veldhuizen in Loenen. Op donderdagavond zag er niet zo mooi uit, nadat er een wolkbreuk boven Loenen had huis gehouden. De noodweg werd op donderdagavond geopend om op het terrein te komen. Op vrijdagmorgen kwam ik tegen 08.15 uur bij het circuit aan en tot mijn grote schrik stond de kassa en mijn keetje nog niet op de plaats. Oh nee, dacht ik, het zal toch niet waar zijn dat het allemaal niet doorgaat. Al die voorbereidingen van iedereen voor niets geweest. Maar nee, gelukkig kwam ik de kassa wagen en mijn keetje tegen en werden ze op de plek gezet. Gelukkig, toch een mooi crossweekend in het vooruitzicht. Op vrijdag kwamen de rijders al binnen met grote getallen. Ook veel vrijwilligers melden zich bij ondergetekende en vulden allen het formulier in met de gevraagde gegevens. Tegen ongeveer 16.00 uur begon het cross-event. Dit was nieuw, i.p.v. gazonmaaierrace. Er kwamen crosskarts en quads op de baan en voor de radiografisch bestuurbare auto’s was er een speciaal stuk weiland afgezet. 
~
Op zaterdagmorgen tegen 09.00 uur begonnen dan de tijdtrainingen. Gelukkig had het niet meer geregend en zagen de crossers het allemaal wel zitten en verschenen zij aan de start. De eerste wedstrijd die van start ging om even over 12.30 uur waren de Toerwagens 0-3800cc. Hieraan deden veel rijders van de LAT’77 mee. In de ¼ finale gingen de eerste 9 over. Wilfred ter Hove eindigde als 3e. Jimmy Poelarends wist 8e te worden. Ronald Martens werd 11e. Equipe Eggink/vRaay en Hetty van Eijbergen hebben de finish niet gehaald. Hennie Schoolderman werd gediskwalificeerd, i.v.m. een valse start. Mark Otto kwam als 12e over de finish. Sander Veldhuis is helaas uitgevallen. ½ finale (eerste 9 over) Jimmy kwam hier als 4e over de finish, met Wilfred achter zich aan op een 5e plaats. Finale: Jimmy kwam als 5e over de finish. Wilfred heeft zich niet gekwalificeerd, volgens het uitslagpapier. (ik weet niet of dit inhoudt dat hij niet van start is gegaan)
~
Speciaal Autocross +2000cc: ½ finale (eerste 8 over): Roelof Poelarends had de stoute schoenen aangetrokken en mengde zich ook tussen het crossgeweld van de Europokal jongens. Roelof reed goed zijn rondjes mee en eindigde op de 9e plaats.
~
Speciaal Toerwagens 0-3500cc: 1/3 finale (eerste 11 over): Hieraan deed Edwin Hafkamp mee. Na in gevecht met Veenstra geweest te zijn om de 5e plaats, moest Edwin helaas genoegen nemen met de 6e plaats. Bert Eggink kwam als 1e over de finish. Bert had echter net één nop op de band voorsprong op Dirk Neerman. Peter Theunissen wist beslag te leggen op de 7e plaats. ½ finale (eerste 8 over): Peter wist hierin als 6e te finishen. Bert kwam in zijn ½ finale als 5e over de finish. Helaas kwam Edwin net 1 plaats tekort en moest hij genoegen nemen met een 9e plaats. Finale: Bert kwam als 8e over de finish, met voor en achter hem een Belgische coureur.
~
Speciaal Autocross 0-1400cc: 1/3 finale (eerste 11 over): Helaas is Wim Hagen na 1 ronde uitgevallen met pech, hij had een verstuiver stuk. In de ½ finale heeft Wim nog 2 ronden gereden, maar toen bleek dat er meer stuk was. Wim heeft het weekend niet meer gereden. Richard Martens kwam als 7e over de finish. ½ finale (eerste 8 over): Richard kwam helaas 2 plaatsen te kort om zich te plaatsen voor de finale. Hij kwam als 10e over de finish.
~
Speciaal Autocross 0-1600cc: ½ finale (eerste 8 over): Ingo van Lipzig kwam hierin als goede 3e over de finish. Om 17.00 uur werd de eerste finale verreden. Ingo mocht in de 2e finale van vandaag starten vanaf een 2e startrij. Ingo werd als 5e afgevlagd.
~
Jeugdklasse 0-1300cc: ½ finale (allen gingen door): Rudy van Asselt is hierin uitgevallen met pech. Ondanks zijn pech in de ½ finale, mocht Rudy toch deelnemen aan de finale. In de finale kwam Rudy niet verder dan een 11e plaats.
~
Toerwagens 0-1600cc: ½ finale (eerste 9 over): Joey Poelarends kwam als 8e over de finish. Gevolgd door Marco Jaspers (9e) en Christopher Koning op een 10e plaats. Finale: Marco wist als 10e over de finish te komen. Joey kwam als 13e langs de zwart/wit geblokte vlag.
~
~
Nachtcross Loenen 30-07-2011
~
Om 16.00 uur moesten de nachtcrossrijders zich melden in de feesttent om de benodigde papieren op te halen en de auto te laten keuren bij de technische commissie. Er was al meteen een ware run op de groene kaart op te halen. Dan snel keuren en meteen terug om de deelname te betalen. Een uur voor de start volgde er de briefing. En een paar minuten voor 21.30 uur was het dan eindelijk zover en kwam het roze kubeltje van Cor Rijken op de baan, met Jan Jansen als bijrijder. Zij reden voorop en de hele meute achter hun aan. En om klokslag 21.30 uur gingen zij van de baan en hadden de 60 nachtcrossers ruim baan. Zij mochten zich een uur lang uitleven op de mooie crossbaan. Dat werd ook goed gedaan door sommigen. Zij kwamen met grote gang langs. Anderen deden het rustiger aan en reden zo hun rondjes mee. Gelukkig hoefde de wedstrijd niet vaak stil gelegd te worden. 1x keer gebeurde dit omdat er een voertuig in brand was gevlogen. De bestuurder was zo pienter om de auto al naar de buitenkant van de baan te rijden. Op een gegeven moment roken wij (Dick en ondergetekende) een raar luchtje, het leek wel een verbrande koppeling. Maar later bleek dit smeulende bedrading geweest te zijn, want bij de spook auto gingen de verstralers aan en uit, opeens ging alle verlichting weer aan en de auto vloog ook weer in brand. Weer eventjes code rood en daarna ging alles voorspoedig door naar de klok van 22.30 uur. In het totaal zijn er 76 ronden gereden door de nummer 1: Ferry vd Steen en Frank Rutgers uit Aalten. Nummer 2 waren: Wim van Dijk en Dave Martens. Zij hadden 74 ronden gereden. Bennie Geerdink had 73 ronden gereden. Hennie Schoolderman werd 4e, hij had 69 ronden gereden. Mario Thomassen kreeg de 7e plek toegewezen, omdat hij 68 ronden had gereden. Annemieke van Asselt stond haar vrouwtje wel tussen al die mannen. Zij heeft toch maar mooi 51 ronden gereden en dat leverde een 19e plaats op. Erik Mulder heeft 48 ronden gereden. (20e), Mark Otto 47 ronden (21e)
~
Op zondagmorgen iets voor half 10 werd er begonnen met de Europokal wedstrijden. Als eerste waren de Speciaal Toerwagens 0-3500cc aan de beurt. ½ finale (eerste 7 over): Bert Eggink kwam als 3e over de finish. Peter Theunissen kwam als 9e over de eindstreep. Herkansing (eerste 2 over): Voor Peter was het d’r op of d’r onder. Hij kwam als mooie 2e over de finish en mocht door naar de finale. Bert had in de finale een goede start en wist zijn bolide naar de 1e plaats te rijden. Maar helaas door een vastlopende voorrem moest Bert steeds meer plaatsen inleveren. Uiteindelijk werd Bert als 4e afgevlagd. Peter kwam als 12e langs het zwart/wit geblokt.
~
Toerwagens 0-2200cc: 1/3 finale (eerste 12 over): Mark Otto kwam hierin als 9e over de finish. Bennie Geerdink wist als 12e over de finish te komen en Ronald Martens werd 15e. Sander Veldhuis werd als 10e afgevlagd. Hetty van Eijbergen volgde Sander op een 11e plaats. Marco Jaspers wist beslag te leggen op de 4e plaats. Herkansing: (eerste 3 over): Voor Ronald was het vandaag over, hij kwam als 5e over de finish. ½ finale (eerste 9 over): Helaas was het crossen op Loenense grond nu over voor Bennie. Hij kwam als 13e over de finish. Marco kwam als 7e over de finish. Hetty eindigde als 13e en Ronald als 15e. Voor hen zat het crossweekend erop. In de finale eindigde Marco in de achterhoede. Hij werd als 13e afgevlagd.
~
Speciaal Autocross 1600-2000cc: ½ finale (eerste 7 over): Ingo van Lipzig kwam als 4e over de finish. In de finale wist Ingo bij de voorste helft te finishen. Hij werd als goede 5e afgevlagd.
~
Speciaal Autocross 0-1400cc: 1/3 finale (eerste 10 over): Richard Martens wist hier als7e over de finish te komen. ½ finale (eerste 8 over). Helaas kan ik niet vertellen of Richard nog wel gestart is, maar hij heeft zich niet gekwalificeerd volgens de lijst gekregen van Leo Beekmans.
~
Speciaal Toerwagens 0-1600cc: ½ finale (eerste 7 over): Edwin Hafkamp wist als goede 4e over de finish te komen. Peter Theunissen kwam in zijn manche ook als een goede 4e over de finish. In de ½ finale is Bennie Geerdink niet aan de start verschenen. Hij mocht dus deelnemen aan de herkansing. Hierin gingen de eerste 9 door naar de finale. Bennie wist hierin als 5e over de finish te komen. (Er waren ook maar 5 auto’s van start gegaan, Bennie had dus goed gegokt). Een paar minuten over 16.00 uur werd er begonnen met de eerste finale. En dat was de finale van de Speciaal Toerwagens 0-1600cc. Peter wist hier aardig in de middenmoot te eindigen. Hij werd 8e. Edwin moest genoegen nemen met de 13e plaats.
~
Toerwagens 0-3800cc: 1/3 finale (eerste 11 over): Mark Otto wist als 6e de finish te passeren. Equipe Eggink/v Raay kwam als 2e over de finish, met achter het stuur Mark van Raay. Hetty van Eijbergen wist als 7e over de finish te komen. ½ finale (eerste 9 over): Hetty moest ook nu weer genoegen met de 13e plaats. Equipe Eggink / vRaay wist een mooie 3e plaats te pakken. Bennie eindigde als 13e. Helaas verloopt de finale voor equipe Eggink / vRaay niet zoals ze gehoopt hadden. De rechter voet van Mark verprutst de boel en de bolide is te snel weg. Dat leverde een diskwalificatie op.
~
Speciaal Autocross +2000cc: ½ finale (eerste 7 over): Roelof Poelarends reed hier goed bekeken zijn rondjes mee. Hij finishte als 9e. Herkansing (eerste 3 gingen door): Roelof kwam als 3e over de finish. In de finale wist Roelof toch nog 1 rijder achter zich te laten. Roelof kwam als 12e over de finish.
~
Speciaal Autocross 0-1300cc: ½ finale (eerste 7 over): Richard Martens wist hier als 5e over de finish te komen. In de finale is Richard volgens de lijst niet meer aan start verschenen.
~
Toerwagens 0-1600cc: ½ finale (eerste 8 over): Marco Jaspers wist net op plaats 7 over de finish te komen en had zich verzekerd van een plaats in de finale. Erik Vreeman (terug van een paar jaar weggeweest) kwam ook als 7e over de finish, dus ook finale rijden voor hem.
~
Christopher Koning werd gediskwalificeerd, daar hij zijn rechter voet niet in bedwang kon houden en hij een valse start veroorzaakte. Samen nog 2 anderen. Herkansing (eerste 3 gingen door): Joey Poelarends was in de ½ finale niet aan start verschenen en wist zich nu wel te kwalificeren voor de finale. Hij eindigde als 2e. Christopher kwam als 3e over de finish. Marco werd in de finale als 10e afgevlagd. Joey kwam als 13e over de finish. Erik werd 14e en Christopher werd als 15e afgevlagd.
~
Speciaal Autocross 0-1600c: ½ finale (eerste 7 over): Ingo stond op de eerste startrij aan de buitenkant en wist een goede start te maken. Hij liet het hele veld de achterkant van zijn bolide zien. Hij ging als 1e over de finishlijn. Er lag een grote druk op de schouders van Ingo. Hij stond op de eerste rij in de finale. Ed Goetschalckx pakte genadeloos de leiding, maar werd van zijn troon gestoten door een ontketende Ingo. Ingo kon echter de druk niet aan en liet een gat vallen voor Rene van der Coelen. Ingo werd zelfs nog naar de 4e plaats verwezen. Erg jammer, maar toch knap, zo’n 4e plek.
~
Jeugdklasse: ½ finale (allen gaan over):Rudy van Asselt wist hier als 4e over de finish te komen. De laatste finale van vandaag was die van de Jeugdklasse. Het crossweekeinde leek voor Rudy trouwens al snel voorbij. In de tijdtraining op zaterdag rookte zijn motor hevig. Rudy wisselde snel zijn motor en startte achteraan in de kwalificatiewedstrijden. Hij wist op spectaculaire wijze de finale toch op zijn naam te schrijven.
~
De 20 ronden tellende superfinale had een vlammende opening. Harry van der Putten ging twee ronden als de brandweer, totdat de eerste zuiger en drijfstang protesteerden. Een ware vuurzee ontstond er achter de bolide van Van der Putten (zie beelden hiervan op www.autocrossnederland.nl) Na een complete herstart was het Patrick Cleys die de grootste beker en de dikste envelop in ontvangst mocht nemen. Mike Bartelen werd 2e en Peter Timmermans 3e. Helaas deden hieraan geen LAT’77 rijders mee.
~
Hierbij bedank ik Leo Beekmans nogmaals voor de uitslagen die ik van hem heb ontvangen, zodat er toch nog een verslag gemaakt kon worden.
~
Crossgroeten van Jeanette Serris.