NK Ysselsteyn 2011

~
Door: Ed Raket
*
Op 1 mei was het zover, de eerste NK wedstrijd van 2011 stond op het programma. Deze werd verreden in Ysselsteyn, Limburg, op een mooie brede zandbaan. Er zal deze dag een hoop gebeuren en het lijkt wel of het allemaal niets kost. Er werd zoveel schade gereden in diverse klassen. In de finale van de spint2000 en superklasse kwamen er maar 7 auto’s rijdend over de finish door alle crashes.
*
Voor LAT was er wisselend succes. Er staan 4 lat rijders ingeschreven voor het NK namelijk: Juniorklasse: Rudy van Asselt, Keverklasse: Edwin Hafkamp, Sprint1600: Wim Hagen en Ingo van Lipzig.
*
Juniorklasse: Het was duidelij kdat Rudy al zijn ervaring dit jaar wil omzetten in weer een mooie eindklassering in het NK van 2011. Tijdens de series was Rudy steeds bij de eerste 3 te vinden, wat dus een eerste startrij opleverde in de finale. In de finale kwam Rudy als 2de uit de eerste bocht en hield deze plek rustig vast. 2 ronden voor het einde werd de aanval ingezet op de eerste plaats. De auto van de nummer 1 werd warm en ging op het noodprogramma lopen. Ondanks diverse pogingen lukte het Rudy net niet om de eerste plek over te nemen. Dus een hele mooie 2de plek was Rudy’s aandeel op het eerste NK.
Keverklasse: Ik kan het heel kort houden. Het lukte mij vandaag niet om de juiste afstelling te vinden voor deze baan. Er bleken meerdere keverrijders problemen te hebben met deze baan, maar ik kwam net te kort voor een finale plaats. De volgende NK gaan wij er eens goed voor zitten en proberen wel een finale plaats te bemachtigen. De finale in deze klasse was overigens wel de mooiste. De nummers 1 t/m 3 kwamen bijna gelijktijdig over de finish.
Sprint1600: Hierin hebben wij 2 deelnemers. Wim Hagen kwam net iets te kort om aan de finale deel te mogen nemen. Het was ook zijn eerste wedstrijd van dit jaar dus was het een zoeken naar het juiste gevoel. Hopelijk lukt het Wim om in Kerkdriel wel een finale plaats af te dwingen. Ingo begon vandaag rustig en moest er in de laatste serie nog even goed voor gaan zitten om een finale plek veilig te stellen. Dat deed Ingo middels een mooie 2de plek. In de finale klom Ingo gestaag op naar een prima 10de plaats en de eerste belangrijke punten voor het kampioenschap zijn binnen.
*
Tot de volgende cross.