RAMO Halle 2011

~
Door: Ed Raket
~
RAMO Halle 2011
~
Op zondag 2 oktober stond HACC Halle klaar om alle rijders te ontvangen voor een Ramo wedstrijd. Bij aankomst was alleen de vraag waar de baan lag, want door de mist konden wij die niet zien. Vaak is de mist een teken dat het mooi weer gaat worden en zo werd dat ook vandaag. Het was een fantastische nazomer dag. Ook had de organisatie een geweldige baan neer gelegd zeer breed en lang, maar ondertussen zijn wij dat wel gewend van de HACC.
~
Voor LAT waren de volgende rijders vertrokken naar Halle:
~
Juniorklasse:   Rudy van Asselt
Keverklasse:   Edwin Hafkamp
Toerwagenklasse: Wilfred ter Hove, Christopher Koning, Rene Eggink
Superklasse: Roelof Poelarens
~
Juniorklasse:
Na al mooie eindklasseringen in de EP en NK, in beide eindklassering 3de, kon Rudy vandaag het RAMO Kampioenschap al binnenhalen met nog 2 wedstrijden te rijden.
Maar dan moest Rudy wel eerst de finale halen en dat lukte met gemak. In de eerste serie werd Rudy als 1ste afgevlagd. In serie 2 als 3de en in serie 3 als 4de. In de finale was er een mooie strijd tussen 3 rijders, waaronder Rudy. Rudy reed lang op de derde plaats maar slaagde er 3 ronde voor het einde in om plek 2 te pakken. Dit vond Rudy echter niet genoeg, met nog 1 ronde te gaan pakte Rudy ook de eerste plek en dus een waardig kampioen! Wat Rudy nu gaat doen is nog niet duidelijk immers is hij nu te oud om volgend jaar nog als junior te mogen rijden. 
~
Toerwagenklasse:
Daar stonden 3 Lat rijders aan de start al zouden het er bijna maar 2 zijn. De auto van Christopher wou niet starten en ze zijn de hele ochtend bezig geweest om hem aan de praat te krijgen. Dit lukte uiteindelijk maar het zat Christopher niet mee want in serie 3 ging de motor kapot. Dan was daar nog Rene met de dikke audi geheel onverwacht. Ook voor Rene duurde de cross helaas maar 1 serie, waarin die overigens wel heel mooi 2de werd. S’ochtends hadden wij nog zitten praten en sprak Rene zijn bezorgdheid uit over de versnellingsbak. Laat nu net dat de reden zijn van zijn uitval. De lagers in de versnellingsbak hebben het begeven. Nou na dit gelezen te hebben is de vraag of het bij Wilfred wel allemaal heel zou blijven. Wilfred kende namelijk het hele seizoen al problemen, eerst met de motor en vervolgens met de bak. Nou die motor problemen zijn opgelost. In de eerste serie werd Wilfred 2de na een super start. In serie 2 werd Wilfred 3de zo ook in serie 3, alleen ging daar wat mis bij de start. Ja hoor bij terug komst op het rennerskwartier bleek de 2de versnelling weg te zijn. Toch werd tegen hem gezegd dat die gewoon de finale moest rijden dan maar zonder de 2de versnelling. Volgens mij was Wilfred erg blij met deze beslissing want hij sloot deze mooie dag af als 5de.
~
Keverklasse:
Ik had gehoopt om een rustig daggie alleen bleken er ineens 14 kevers aan de start te staan. Ik moest dus serieus gas geven om een finale plek te bemachtigen. Zaterdags had ik ook al gereden in Werkhoven en daar had ik wat problemen met de motor. De vraag zou zijn of die problemen opgelost waren zondag en het antwoord was ja. In de eerste serie werd ik als 4de afgevlagd. In serie 2 ging het nog iets beter namelijk een 3de plek. In de laatste serie heb ik niet veel wielen aan de grond gehad, er zaten vele gaten in de baan. Dit resulteerde in een koprol van een andere kever. Gevolgd was een herstart op de baan wat mij wel goed uitkwam. Zo zat ik er weer dicht bij. Uiteindelijk werd ik in deze serie als 4de afgevlagd. In de finale was het even schrikken. Na een redelijk start liet ik het gas los om in te sturen voor de eerste bocht. Echter het gas bleef vol open staan. Ik zag het al gebeuren dat ik 2 man mee zou nemen in volle snelheid. Door snel het stuur om te gooien kwam het gaspendaal ook weer terug. Waarschijnlijk heeft er klont zand op gashendel gelegen. Ik heb toch maar even twee ronden iets eerder het gas los gelaten als normaal maar alles leek weer goed. Maar door dit alles kwam ik wel als derde uit de bocht en heb deze plek ook tot het einde kunnen behouden. Nu zullen er vele mensen zijn die zeggen zie je wel gewoon gas blijven houden in de eerste bocht maar bij de sprint 1600 hebben wij kunnen zien dat het ook anders kan aflopen. Er was daar een felle strijd om plek 1 en bij het insturen van de bocht raakten beide auto’s elkaar en gingen met z’n tweeën tegelijk 6 a 7 keer over de kop. Het publiek was in een keer helemaal stil. Helaas moest de ziekenwagen erbij komen om 1 van de coureurs te behandelen. Laten wij hopen dat het allemaal goed komt met hem.
~
Combi klasse:
Hierin was het Roelof die door continue rijden de nodige punten bij elkaar rijd. In de eerste serie werd Roelof als 6de afgevlagd in serie 2 en 3 als 5de. In de finale zat er helaas niet meer in dan een 7de plek. Echter was er nog wel een hevige strijd in de laatste 2 ronde direct achter Roelof. De 3 koplopers konden Roelof niet zo snel voorbij komen. Even liet Roelof zien dat er nog genoeg power zit in de porsche. Na de wedstrijd was iemand daar niet blij mee, volledig onterecht overigens. Roelof hielt netjes zijn lijn, en dat moet ook bij een blauwe vlag, alleen de koploper kwam er gewoon niet voorbij terwijl hij vermogen genoeg had in zijn auto.   
~
Tot de volgende cross!