LET OP!! De Autocross is verplaatst naar 19 & 20 oktober!!!

Loenens Auto Team 1977

Over LAT 77

Welkom bij Loenens Autoteam 1977 (LAT77), een vereniging die ruim vier decennia lang de adrenaline van autocross in de gemeenschap van Loenen en ver daarbuiten laat stromen. Onze reis begon op 25 januari 1977, toen een groep enthousiastelingen bijeenkwam voor de oprichtingsvergadering van LAT'77.

In die begindagen was het niet makkelijk. Autocross werd niet direct omarmd door de lokale autoriteiten, maar onze vastberadenheid wankelde niet. We sloten ons aan bij de Verenigde Autocrossclubs Gelderland en Overijssel (VAGO) en streefden naar erkenning. In 1978 sloten wij ons collectief aan bij de KNAC.

De eerste wedstrijd in Loenen

Een van onze meest gedenkwaardige momenten was in 1978, toen we onze eerste officiële wedstrijd organiseerden in Loenen. Sindsdien hebben we vele hoogtepunten gekend, waaronder het huldigen van Nederlands Kampioenen zoals Kees Jonkers en Ricardo Otto, die deelnamen aan verschillende klassen van autocrosscompetities.

Het was het begin van een opmerkelijke reis. We hebben niet alleen onze eigen successen gevierd, maar hebben ook bijgedragen aan de groei van de sport als geheel. Onze leden hebben zich ingezet in verschillende bestuursfuncties en als officials, en we zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de autocross, zowel lokaal als internationaal.

We hebben grenzen verlegd en nieuwe paden bewandeld. Van het organiseren van evenementen op iconische locaties zoals het circuit van Zandvoort tot het bouwen van parcoursen met bruggen en obstakels in de Rijnhal in Arnhem, we hebben altijd gestreefd naar vernieuwing en spektakel.

Maar onze ambities reikten verder dan alleen Nederland. We hebben samengewerkt met organisatoren uit België, Luxemburg, en Duitsland, wat resulteerde in competities zoals de “Euregio Cup” en de “Euro Pokal”, die recentelijk zijn herstart als de “Masters of Autocross”.

Naast traditionele autocrosswedstrijden introduceerde LAT’77 ook unieke evenementen zoals de “Nachtcross”, damescross, caravanraces en endurance-evenementen, we hebben altijd de grenzen van de sport opgezocht en uitgedaagd. We zijn zelfs trots grondlegger te zijn van het Nederlands Kampioenschap Gazonmaaier Racen – een sport die net zo uniek is als wij zijn.

Van Loenen naar Toldijk en Terug: Een Lat-relatie

Onze reis heeft ons door de jaren heen naar verschillende locaties geleid zoals het Zeeuwse “Eindwege” en Toldijk, maar onze band met Loenen blijft sterk. En nu, in 2024, keren we terug naar onze roots. We brengen de opwinding en het spektakel van de autocross weer terug naar waar het allemaal begon, hier in Loenen. Want ondanks alle uitstapjes en avonturen, is er echt geen plek zoals DE LOENSE AUTOCROSS.

Het Bestuur

Mark Otto
Ingo van Lipzig
Jan-Marius van de Brink
Jobbe Boesveld
Marco Jaspers
Michel Klomp
Peter Theunissen
Leroy Hoekman

Belangrijke Mededeling:

Verplaatsing van de Autocross

Beste autocrossers en fans,

Met spijt moeten we mededelen dat wegens ongunstige weersvoorspellingen en de huidige staat van het terrein, we het geplande autocross-evenement op 18 mei moeten annuleren. De aanhoudende regen van de afgelopen maanden heeft het terrein onbegaanbaar gemaakt, waardoor het niet mogelijk is om het evenement veilig en succesvol te laten plaatsvinden.

In plaats daarvan verplaatsen we het evenement naar het weekend van 19 en 20 oktober, in de hoop dat de weersomstandigheden dan gunstiger zijn. We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is voor alle deelnemers, vrijwilligers, publiek en sponsors die net als wij uitkeken naar de autocross.

We willen onze oprechte excuses aanbieden voor eventueel ongemak dat deze wijziging met zich meebrengt. We hopen echter op jullie begrip en steun bij deze beslissing, die genomen is in het belang van de veiligheid en kwaliteit van het evenement.

Het inschrijfgeld voor de deelnemers zal volledig worden terugbetaald. We willen onze oprechte excuses aanbieden voor eventuele ongemakken die deze wijziging met zich meebrengt. We hopen echter op jullie begrip en steun bij deze beslissing, die genomen is in het belang van de veiligheid en het succes van het evenement.

Laten we samen uitkijken naar een geweldig autocross-weekend op 19 en 20 oktober! We hopen jullie dan te mogen verwelkomen voor een fantastisch weekend.

Met vriendelijke groet,

LAT 77